tervezés HIDRO-BUILD kft.

tervezés MINDEN SZINTEN 1039. BUDAPEST BERCSÉNYI U 10.

index.jpg

header.jpg

_______________________________________________________________

________________________________________________________________

szep_napot_kellemes_hetet.gif 

A Cégről:portf_03.jpg

 

   

A Hidro-Build Kft, 1990-ben alakult. Az alakítást az 1985 óta működő Hidro-Therm Építési Szakszerelőipari Kisszövetkezetnek és dolgozóinak köszönheti.

 Az elmúlt tizenhét évben a KFT fokozatosan fejlődött. Ma már magáénak mondhat 1 teljesen berendezett asztalosműhelyt, két telephelyet, egy saját irodát. A pilisszentkereszti vendégház, amely a KFT tulajdonosainak a birtokában van, jelentős értéket képvisel. Minden szakma képviselve van. A KFT dolgozóinak a képesítése lehetőséget biztosít a komplett generál-kivitelezésre. Néhány nagyobb referenciamunkát felsorolunk, természetesen azokat, amelyek az elvégzett feladatok sokszínűségét mutatják. 

 

 

 

CSALÁDI HÁZAK TERVEZÉSE

 

CSALÁDI HÁZAK LAKÁSOK TERVEZÉSÉNEK   MEGRENDELÉSE ESETÉN 

 

TOVÁBBI  ENGEDMÉNY  BP. III.KER.  LAKOSOKNAK

 

kellemes_ebredest_napsugaras_napot.gif

Home

logo_kek.jpgkomuves_1.jpgatlv1plcaa7gr4eca7hdkirca0hvzy8caiq4wq9ca9qdqc3cam054cvca2u4osicamuvl11.jpg

VÁLLALJUK  CSALÁDI  HÁZ  TERVEZÉSÉT
"CÉGISMERTETŐ"

click  a  cégismertető feliratra


komuves_2.jpg

A Cégről:

 

 

 

A Hidro-Build Kft, 1990-ben alakult. Az alakítást az 1985 óta működő Hidro-Therm Építési Szakszerelőipari Kisszövetkezetnek és dolgozóinak köszönheti. Az elmúlt tizenhét évben a KFT fokozatosan fejlődött. Ma már magáénak mondhat 1 teljesen berendezett asztalosműhelyt, két telephelyet, egy saját irodát. A pilisszentkereszti vendégház, amely a KFT tulajdonosainak a birtokában van, jelentős értéket képvisel. Minden szakma képviselve van. A KFT dolgozóinak a képesítése lehetőséget biztosít a komplett generál-kivitelezésre. Néhány nagyobb referenciamunkát felsorolunk, természetesen azokat, amelyek az elvégzett feladatok sokszínűségét mutatják.

 

 

 

A KIVITELI TERV

 

Az élet minden dolgában igyekszünk úgy eljárni mint elődeink tették szokták. A példa ragadós ha az elődeink /nagyszüleink/ nem rendeltek ezt azt akkor nekünk sem kell. „Minek azt.” Így vagyunk  a kiviteli tervvel is. A régieknek még terv sem kellet. Mégis felépítették  a házaikat. A dolog nem ilyen egyszerű. Minden de minden megváltozott. Az elődeinknek sokkal de sokkal könnyebb dolguk volt. Nem volt ennyi hatóság, hivatal illetve ha volt is nagyon egyszerűen mentek a dolgok. Ma már egy sima árajánlatot sem tudunk kérni a leendő kivitelezőnktől ha nincs kiviteli tervünk és egy hozzá tartozó költségvetés. Ugye abban egyetértünk az építkezéshez  három dolog kell  PÉZ PÉNZ PÉNZ  a többi már könnyű. Vagy mégsem……..? Már az engedélyezési terv is hatalmas költséget jelent nekünk. Természetes,hogy szeretnénk a kiviteli terv költségeit megtartani a házunkra költeni. Na de itt jön a 22 es csapdája sok esetben nem hogy takarékoskodunk hanem feleslegesen költekezünk. A kivitelező az építő nem tudja pontosan mit is kell/kellene tennie csinálnia. Nincs pontos terv információ csak szokás szó ami elszáll és utólag letagadható. Nem állunk mindig a mesterek mellett. Ők így meg úgy gondolják „ mi mindig így szoktuk” hányszor de hányszor hallottam Én ezeket a szavakat. Kiderül, hogy mi nem is ilyet szerettünk volna de már akkor késő. A vége mindig az, hogy ne keljen bontani belemegyünk valamilyen kompromisszumba pedig ez a leendő otthonunk halála. A végén már nem is hasonlít a házunk az eredeti tervre. Ez csak a kisebbik baj a PÉNZ a nagy baj. A végére ez a sok átalakítás technológiai változtatás a pénztárcánkat teljesen  üressé teszi. A KIVITELI TERV KÖLTSÉGE sokkal de sokkal olcsóbb lett volna…………..¨!!!!!!!!!!

 

SZAKHATÓSÁG

 

Az  eljárás során Örülnünk kell ha az Önkormányzat csak a közmű szolgáltatoktól kér előzetes szakvéleményt. Elektromos Művek, Gáz Művek, Víz Művek, Kéményseprő Vállalat stb. Az esetek többségében külön eljárás keretében további hivatalokban landolnak terveink. A  véleményem az  hogy, ilyenkor ha tehetjük kézben vigyük az Önkormányzat levelével együtt a házunk terveit a Tűzoltóságra az ÁNTSZ –hez  a  Környezetvédelmi felügyelőséghez ……stb . Az eljárás hosszadalmas és bonyolult. Ezek a hivatalok semmit de semmit sem változtak az elmúlt 50 év alatt. Ha rajtam múlna minden évben minden második jól képzett alkalmazottjukat kirúgnám de páros lábbal.   Akkor  talán  pár év múlva teljesen új csapat ülne az irodákban. A régi TANÁCSI kommunista Jóska Pista  gárda lehet hogy, eltűnne. A szakhatósági eljárás két hétig kellene hogy, tartson de ezt senki sem veszi komolyan és nem is tartja be. A teljes engedélyezési eljárás 30 napnál nem lehetne hosszabb de ez még soha nem volt így. Az esetek többségében mindig jön egy levél amiben fel  szólítanak  valamilyen hiánypótlásra, de az sem kizárt levél sem jön. Tehát aki tavasszal építeni szeretne az már az előző ősszel kérje az építési engedélyt. Az általunk beadott 4 példány terv soha sem elég. Ezt jó ha tudják. A helyzet a következő a hivatalokban senki nem áll velünk szoba. A válasz mindenre ugyan az „ A TERVEZÖNEK EZT TUDNIA KELL” és ha egy kicsit felemeli a hangját még ki is oktatják és akkor az is jön „ EZT MAGÁNAK IS TUDNI KELL” …..!!!!!  Tehát világos itt mindenkinek mindent tudnia kell. De senki nem tud semmit helyette marad a korrupció. Én személy szerint bizakodó vagyok a helyzet változni / pár ezer éven belül / fog.

Azon kedves megrendelők akik nem bírják a megpróbáltatásokat nincs türelmük nincsenek felvértezve a hivatalnokok elleni harcra tegyék a következőket. A tervezői szerződésbe vegyék bele az engedélyezési eljárás lefolytatását. A tervezési díj így magasabb de még akkor is megéri. Sok , sok, sok  gondot problémát kerülhetnek el így……..>>>>>   

 

HÁZ ÉPITÉS

A házépítéshez mindenki ért ez olyan mint a foci mindenki ért hozzá és bele is szól. A legtöbb estben beleszólnak a családtagok  rokonok ismerősök és persze a haverok. Az igazán érdekes az hogy nem akarunk szakemberhez szakemberekhez fordulni. Minek szentül meg vagyunk róla győződve mi is értünk hozzá. Egy kis tégla egy kis malter és már kész is az egész. Hát persze ha ilyen egyszerű lenne…..

Most pár dologra szeretnénk felhívni a figyelmüket hát ha segítünk. Persze ez nem szokott bejönni. Mi mégis megpróbáljuk.

Figyelem kezdjük……..

Az életünkben egyszer maximum kétszer kerülünk olyan helyzet, hogy házat keljen építenünk. Az esetek 90% -ban  csak egyszer. Tehát érdemes lenne mindenre figyelni, de minek értünk hozzá gondoljuk magunkban. A baj bekövetkeztekor már késő /ezt tapasztalatból írom / a lehető legjobb szándékkal sem lehet segíteni. Az esetek többségében ez a mondat szokott elhangzani „ a pénz nem számit” hát kérem…….

Az elfuserált házak esetében sok sók minden már nem pénz kérdés, hogy csak egyet említsek garancia.

A legjobb lenne ha újra és újra megpróbálhatnánk ötödszörre tizedszerre csak sikerülne. De erre sem idő sem pénz nincs / én aki a kenyerem javát megettem és főállásban csinálom talán ha harminc családi házat építettem /gondolják végig. A fenti kis bevezető után megígérem minden buktatót leírok.

 

TERVEZÉS   

 

A kedves megrendelőink leendő megrendelőink mind határozott elképzeléssel érkeznek. Azt mondták az Önkormányzatnál keressünk valakit aki lerajzolja nekünk. Mi önre gondoltunk mert azt hallottuk maga olcsó. A mi rajzunk alapján ez igazán egyszerű csak át kell rajzolnia és be is lehet adni. A túlnyomó többség oda sem figyel a tervezőre semmi de semmi nem érdekli csak a saját álma elképzelése. Pedig ha csak egy picit odafigyelne a tervezőjére mennyi de mennyi pénzt bosszúságot  lehetne megtakarítani.

 FONTOS

A telek övezeti besorolása nagyon de nagyon fontos. Ezt ma már az esetek többségében az interneten keresztül meg lehet nézni.

A telek fekvése is igen fontos, nem mindegy a leendő ház elhelyezése szempontjából.

A telek hol léte igen de igen fontos körülmény.

A  kedves megrendelővel tisztázni kell a leendő ház funkcióját használatát.

Mindezek után nekilehet állni a tényleges munkának.

FIGYELEM

Ne akarjunk flancosabb magasabb házat a szomszédunkénál.

Kiviteli tervet mindenképen rendeljünk. Ez megérne egy külön fejezetett. A kiviteli terv hiánya sok estben megnövelte a költségeket. A kiviteli terv költsége nem áll egyenes arányban a kiviteli költség növekedésével. A költségek növekedése egy külön fejezet lesz.

MOST ENNYIT FOLYAMATOSAN FOLYTATJUK-----------------à

 

A KIVITELI TERV

 

Az élet minden dolgában igyekszünk úgy eljárni mint elődeink tették szokták. A példa ragadós ha az elődeink /nagyszüleink/ nem rendeltek ezt azt akkor nekünk sem kell. „Minek azt.” Így vagyunk  a kiviteli tervvel is. A régieknek még terv sem kellet. Mégis felépítették  a házaikat. A dolog nem ilyen egyszerű. Minden de minden megváltozott. Az elődeinknek sokkal de sokkal könnyebb dolguk volt. Nem volt ennyi hatóság, hivatal illetve ha volt is nagyon egyszerűen mentek a dolgok. Ma már egy sima árajánlatot sem tudunk kérni a leendő kivitelezőnktől ha nincs kiviteli tervünk és egy hozzá tartozó költségvetés. Ugye abban egyetértünk az építkezéshez  három dolog kell  PÉZ PÉNZ PÉNZ  a többi már könnyű. Vagy mégsem……..? Már az engedélyezési terv is hatalmas költséget jelent nekünk. Természetes,hogy szeretnénk a kiviteli terv költségeit megtartani a házunkra költeni. Na de itt jön a 22 es csapdája sok esetben nem hogy takarékoskodunk hanem feleslegesen költekezünk. A kivitelező az építő nem tudja pontosan mit is kell/kellene tennie csinálnia. Nincs pontos terv információ csak szokás szó ami elszáll és utólag letagadható. Nem állunk mindig a mesterek mellett. Ők így meg úgy gondolják „ mi mindig így szoktuk” hányszor de hányszor hallottam Én ezeket a szavakat. Kiderül, hogy mi nem is ilyet szerettünk volna de már akkor késő. A vége mindig az, hogy ne keljen bontani belemegyünk valamilyen kompromisszumba pedig ez a leendő otthonunk halála. A végén már nem is hasonlít a házunk az eredeti tervre. Ez csak a kisebbik baj a PÉNZ a nagy baj. A végére ez a sok átalakítás technológiai változtatás a pénztárcánkat teljesen  üressé teszi. A KIVITELI TERV KÖLTSÉGE sokkal de sokkal olcsóbb lett volna…………..¨!!!!!!!!!!     

 

KÖNYVELÉS

 

Az  Állam  Én  Vagyok  nem is tudom ki mondta azt hiszem XIV. Lajos. Az  Ő idejében könnyű volt neki próbálna ma ilyeneket mondani valaki. A helyes mondás talán ez volt csak nem folytatta „ Az állam én vagyok magamnak könyvelek” hát persze így már más. Az emberek nagy része szeretne ilyen cipőben járni.

Az  állam mi vagyunk. Az eltel pár száz év alatt a mondás erre változott. A helyzet azért nem ilyen egyszerű. Na nézzük……..

Az állam a mi általunk választott képviselők útján törvényeket hoz értünk ellenünk. Az így hozott törvényeket kötelesek vagyunk betartani. A törvényeket mondhatjuk saját magunk hozzuk saját magunk ellen. A képviselőket mi küldjük törvénykezni. A törvényeket nem akarjuk betartani nem is szeretnénk sőt úgy akarjuk érteni értelmezni ahogy nekünk jó. A könyvelő itt jön a képbe. Kell valaki aki segít a harcban a magunk elleni harcban. A harc az állam ellen folyik aki mindent el akar venni tőlünk. De hát az állam mi vagyunk……..

Értik ezt. Hát persze hogy értik Én is. Nem akarunk és nem is szeretnénk fizetni. Pedig az állam várja az ilyen olyan adót illetéket pénzt .PÉNZT  PÉNZT  PÉNZT  ezt már nem XIV. Lajos mondta.

 

Könyvelő

 

A könyvelés egyszerű leírom a kiadásokat és a bevételeket a bevételből levonom a kiadásokat megkapom a hasznot. A vége ez de mire valaki eljut idáig. Eljut idáig ? A könyvelő kell ez ma már nem kérdés. Tudják Mi nem könyvelhetünk saját magunknak. A törvényt mi hoztuk magunk ellen. Lehet hogy saját magunkban sem bízzunk. Hát persze még a könyvelőnkben sem pedig Őt is mi választottuk. Az lenne tényleg a legjobb ha mindent de mindent mi végeznénk magunknak. Talán ha a 24 óra 48 lenne talán talán de nem biztos ott van még a gyerek meg az asszony. A fentieket figyelembe véve kell a könyvelő  DE  KI ??????????     

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 2
Heti: 78
Havi: 324
Össz.: 93 143

Látogatottság növelés
Oldal: CÉGISMERTETŐ
tervezés HIDRO-BUILD kft. - © 2008 - 2024 - fenylak.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »